Monthly Archives: maaliskuu 2010

Virpomisia

Alla on harvinaista videomateriaalia pienestä pääsiäisnoidasta:

Aurinkorannikolla viihdyttiin

loma Matkakohde

Ensimmäinen perheloma aurinkorannikkolla oli onnistunut. Sää oli otollinen ja paikka muutenkin mieluinen. Hintataso oli kohdillaan ja liikkuminen helppoa rannikkokaupunkien Benalmadenan, Torremolinoksen, Fuengirolan ja Malagan välillä. Myös Gibraltarin puolella käväistiin ja alueen arkkitehtuuri, historia ja apinat jäivät lähtemättömästi mieleen. Tuuriakin oli matkassa mukana, koska viime tingassa matkan valinta tehtiin Gran Canarian, Madeiran ja Costa Del Solin välillä. Kahta ensimmäistä lomakohdetta riepottelivat hirmumyrskyt hiihtolomaviikolla.

Aurinkorannikko tarjoaa paljon ostosmahdollisuuksia varsinkin Torremolinoksen ostoskaduilla ja markkinoilla sekä suuria kauppakeskuksia Malagan puolella. Ostoksia saa tehdä rauhassa eivätkä myyjät huutele sisään. Ruokapaikkoja ja juomakuppiloita ovat rannat ja keskustat pullollaan eikä suomalaisuus näy liikaa katukuvassa. Ehkä elämäni parhaan lasagnen söin Benalmadenan rantakuppilassa. Hintaa annokselle tuli 5,50 euroa ja siihen sisältyi juoma. Isännälle pullo Heinekeniä ja muille iso lasi vastapuristettua appelsiinimehua. Jonkun verran suomalaisia liikkeitäkin alueelta löytyy, mutta olenpa sellaiseen törmännyt Kiinan omistamalla Hainanin saarellakin.
Joukkoliikenteen käyttö on edullista. Lähikaupunkeihin pääsee bussilla alle puolentoista euron. Myös jalankulkijat on otettu alueella hyvin huomioon ja paikalliset autoilijatkin pysähtyvät antamaan tietä. Rattailla ja pyörätuolilla on helppo kulkea lukuisten ramppien vuoksi ja puistojen penkeillä on mukava raskaana olevienkin levähtää.
Perheille on iloa rantojen lisäksi esim. erittäin hienosta Fuengirolan keskustassa sijaitsevasta eläintarhasta, Benalmadenan huvipuistosta tai merieläinpuistosta. Ja lyhyt matka Gibraltarille tai Marokkoon kannattaa myös käyttää hyväksi. Matkasta teki mieluisan sään lisäksi myös lyhyet etäisyydet ja vain neljän tunnin lentomatka.

Äänikirja

Matkoja varten lainasin ensimmäistä kertaa elämässäni äänikirjan ja täytyy sanoa, että ”lukukokemusta” voin suositella. Tällainen cd-levyillä toimitettava äänikirja on suhteellisen helppo siirtää kannettavaan musiikkisoittimeen ja kuunnella rauhassa kuulokkeilla itselle sopivissa paloissa. Näin mielestäni ”lukukokemuksesta” tulee hyvinkin intiimi kosketus tarinaan kun ympäristö ei häiritse eikä edes sivuja tarvitse itse kääntää. Kuulija voi sulkea silmänsä ja keskittyä itse tarinaan.

Olisin valinnut ”kirjaksi” mieluiten Tervoa, mutta kyseisen kynäilijän lainattavat teokset sijoittuivat kaikki jonnekin kuivaan historiaan ennen syntymääni. Ainoa omaan aikaani sijoittuva kirja taas käsitteli nykyistä pääministeriämme ja hänen leikkikavereitaan. Jostain kumman syystä myöskään politiikoista lukeminen ei kiinnostanut vähääkään.
Päädyin siis Tervon ryyppykavereihin. Vares-kirjoja paremmalta vaikutti Hotakaisen kynäilemä ”Huolimattomat”. Romaani seksin ja alakulon piirittämistä ihmisistä osoittautui nappivalinnaksi. Tarina ja päähenkilöt olivat mielenkiintoisia ja kirjan lukijana toiminutta Veikko Honkasta oli mukava kuunnella. Miehen äänihän on tullut tutuksi mm. Dressmannin vaatemainoksista. Toivottavasti hän on lukijana myös muissa äänikirjoissa joihin aion tutustua. Itse kirja sisälsi sen verran ronskia tekstiä, että jouduin moneen kertaan tarkistamaan kuulokkeiden varmasti suoltavan tekstiä vain omiin korviini 🙂

Lomaltapaluu

Tuollaisen aurinkoisen ja kesäisen viikon viettäminen keskellä hyytävää helmikuuta pitäisi kuulua jokaisen suomalaisen perusoikeuksiin. Silläkin edellytyksellä, että paluu arkeen on erittäin raastavaa. Kun Vantaan lentokentällä kerrotaan parin tunnin odottamisen jälkeen matkalaukun jatkavan vielä lomaa Malagalla, niin alkaa lasi täyttyä.
Kotipihaan saavuttaessa saat huomata pihalla olevan niin paljon lunta, ettei sinne ole autolla asiaa sisään eikä ulos. Päivä ei mene siis levätessä vaan kolatessa. Lasi on nyt puolillaan.
Sisällä odottaa vielä yksi iloinen yllätys. Jääkaappi on päättänyt ruveta säästämään sähköä eikä suostu enää käynnistymään. Nyt meillä on naapuruston suurin jääkaappi tuolla pihalla. Lasi on nyt täynnä. Voisiko äiti Amma tulla halaamaan?