Monthly Archives: helmikuu 2010

Matkakuumetta

weatherTulevan viikon sääennusteessa on niin poikkeuksellisen paljon sadetta ja tuulta luvassa, että se voi tarkoittaa vain yhtä asiaa. Tuulin ensimmäinen ulkomaanmatka saderannikolle, viralliselta nimeltään aurinkorannikolle, on enää kahden yön päässä. Tuleva matka jännittää kovasti. Ehkä vähän jopa Tuulia itseään.

Myös matkavakuutuksia on tullut taas vertailtua omaisten ja tavaroiden varalta. Muutamia mielenkiintoisia kohtia on tullut vakuutusyhtiöiden esitteistä esille:
1. ”Onko vakuutettavan matkan kohde maa, jossa on sotatila tai ydinvahinko?”
Kyllä, ehdottomasti! Juuri nämä kohteet ovat niiden suosituimpien vaihtoehtojen listalla kun perheen yhteistä lomamatkaa sunnitellaan. Mieluiten vielä sellainen maa, jossa vallitsisi nämä molemmat turistille suotuisat olosuhteet.
2. ”Huom! Kun vakuutettuna on koko perhe, alle 18-vuotiaiden perheenjäsenten vakuutusmäärä on kuolememantapauksissa 1 700 euroa lapselta.”
Tämä vakuutusehtojen sivun alalaitaan viimeiseksi lisätty maininta pistää erityisesti silmään. Ei niinkään sen sisältämä viesti, ”lastesi arvoksi laskimme lomamatkan verran kappale” vaan se miten se esitetään. Mikä tässä on vakuutusyhtiön mielestä erityisen huomionarvoista?